Iskolai pihenő

2013 tavaszán iskolánk Eufónia Egyesülete nyert egy környezetvédelmi pályázatot ISKOLAI PIHENŐ címmel a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivataltól. A pályázat megvalósításának időtartama június 1 és december 5 -2o13 volt.

Főbb mozzanatok:

  • Az Ózon Világnapjának megünneplése környezetvédelmi tevékenységekkel (szeptember 16)
  • Iskolakertünk rózsaállományának feljavítása
  • Egy hirdetőtábla felállítása az iskolakertbe
  1. a) Az Ózon Világnapját közvetlenül a szeptemberi iskolakezdés után ültük meg, ám az események két hétig zajlottak (16-30 szept.) Elméleti felkészüléssel kezdtük  az ózon szerepéről, mely felkészítőket a tanítók- osztályfőnökök tartottak osztályaikban. Mindenki meg kellett értse, hogy az ózon védi meg az élőlényeket a világűrből származó káros sugárzásoktól- pajzsként visszaveri azokat.

Következtek a gyakorlati tevékenységek: tudományos értekezletek, versenyek, vetélkedők (Egy ember- egy fa, Ne szennyezzétek a levegőt! , Az ózon és a töklámpás kapcsolata, Ép testben ép lélek).

  1. b) Az iskolánk előtti 400 m²-es területű rózsakertet feljavítottuk akövetkező módon: a területet előkészítettük, megtrágyáztuk, gödröket ástunk és rózsabokrokat ültettünk. Közben folyamatosan gondoztuk a régi és új töveket, szemünkkel is simogattuk a növényeket, hogy szépen virágozzanak. Az eredmény maga helyett beszél…
  2. c) Előkészítettünk, elhelyeztünk, bebetonoztunk egy nagy  hirdetőtáblát, amelyet saját eredményeink közzétételére és az újdonságok hirdetésére fogunk használni.

A kisebb és nagyobb munkákat a biológia tanárok irányításával végezték a diákok, persze nem kis segítség volt Jóska bácsi, az iskola gondnoka.

Csak így tovább OB-sok