Olimpiadele Kaufland

Egy másik megvalósításunk a 2015-2016-ban meghirdetett OLIMPIADELE-KAUFLAND verseny, ami átfogta az egész országot és lebonyolításában az internet segített.

1300 oktatási intézmény nevezett be a pályázat-versenybe, persze mi is. A hat hónapos verseny alatt a résztvevők több mint 40.000 iskolán kívüli tevékenységet bonyolítottak le. Mindennemű információt bárki a www.olimpiadelek.ro honlapon találhatott meg, ebben az esetben is elért pontszámokat, a versenyben lévő intézmények tevékenységeit ugyanitt lehetett követni. Az internetes platform mindvégig jól működött, pontos információkkal látott el és állandóan továbblépésre késztetett. A verseny végén iskolánk 22.000 EURÓT nyert, amit szűk fél év alatt beépítettünk az iskolai életünkbe. Sulirádiót, ping-pong asztalt szereltünk fel, bútorokkal láttuk el az osztályokat valamint mágneses táblákat, projektorokat vásároltunk.

Köszönet érte a KAUFLAND Romaniának, köszönet a modern technológiának!

Bővebben...

’’ORBÁN BALÁZS VARÁZSKERT’’

2013-ban nyertünk egy második pályázatot: „Orbán Balázs varázskert” címmel.

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 2006-ban indította közös adományi programját, amely a gyerekek és az ifjúság bevonását ösztönözte a városi zöldövezetek fásítását és rendezését célzó projektekben.

A Városi zöldövezet keretén belül olyan projektek kaphattak támogatást, amelyekben nem kormányzati szervezetek különböző intézmények együttműködésével városi zöldövezetek létesítését vagy rehabilitációját tűzték ki célul a helyi közösségek bevonásával, különböző ökológiai nevelés jellegű tevékenységeken keresztül.

Bővebben...

Iskolai pihenő

2013 tavaszán iskolánk Eufónia Egyesülete nyert egy környezetvédelmi pályázatot ISKOLAI PIHENŐ címmel a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivataltól. A pályázat megvalósításának időtartama június 1 és december 5 -2o13 volt.

Főbb mozzanatok:

  • Az Ózon Világnapjának megünneplése környezetvédelmi tevékenységekkel (szeptember 16)
  • Iskolakertünk rózsaállományának feljavítása
  • Egy hirdetőtábla felállítása az iskolakertbe
  1. a) Az Ózon Világnapját közvetlenül a szeptemberi iskolakezdés után ültük meg, ám az események két hétig zajlottak (16-30 szept.) Elméleti felkészüléssel kezdtük  az ózon szerepéről, mely felkészítőket a tanítók- osztályfőnökök tartottak osztályaikban. Mindenki meg kellett értse, hogy az ózon védi meg az élőlényeket a világűrből származó káros sugárzásoktól- pajzsként visszaveri azokat.

Bővebben...

Egy szebb és tisztább környezetért

2012-ben nyertünk egy pályázatot: ”Egy szebb és tisztább környezetért” címmel.

A pályázat kiírója a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal volt, aki a 305/2005-ös törvény alapján vissza nem térítendő finanszírozással környezetvédelmi projekteket támogatott.

A pályázat kedvezményezettei az iskola tanulói voltak, akik aktívan részt vettek a projekt lebonyolításában. A pályázat célja volt egyrészt egy iskolakert területi rendezésének az elindítása, másrészt szeptember 23-án a Tisztaság Világnapjának megünneplése. Az iskola mellett volt egy közel 700 m² -es terület, ahol ciheres-bokros állapot uralkodott, sok hulladékkal, szeméttel és ki nem használt hellyel.

Annak az iskolaudvarnak a szomszédságában, ahol több, mint 400 gyermek nap mint nap töltötte szüneteit és foglalkozásait betonos-aszfaltos udvarfelületen. Ezt a területet egy jó elgondolás alapján – szülői segítséggel körbekerítettük, kitisztítottuk, megtakarítottuk a szeméttől, előkészítettük a munkálatokra, majd a pályázat segítségével részlegesen növénnyel betelepítettük.

Bővebben...