Infrastruktúra

Az iskolaépület U alakban épült, földszintből, első és második emeletből áll. Az épületet körülveszi egy első udvar, két hátsó udvar és oldalt egy iskolakert. Az út felőli részen szép deszkakerítés határol, oldalt és hátul kellő magasságú dróthálós kert van.

Az épület belseje tágas, világos és kellő felszereltségű. Összesen 15 osztályterem, egy fizika-kémia laboratórium, egy biológia szakterem, egy tornaterem, egy logopédiai- egészségügyi terem, egy informatika szakterem és egy fejlesztő-pedagógiai terem van. Persze ezenkívül szertárak, könyvelőség, könyvtár, levéltár, tanári, irodák , folyosók, lépcsőházak és mosdók vannak.

Az épületnek 4 bejárata van, 2 oldalsó, egy első és egy hátsó. A bejáratok nagy méretű ajtók, amiken biztonságosan lehet közlekedni.

2007 óta saját hőközpont szolgálja a fűtést, egyébként a fűtésrendszerünk egyidős az épülettel. Télen az épületben jó meleg van, ám nyáron sem panaszkodunk a meleghiányra. Hőszigetelő ablakaink újak, a termekben többnyire szalagparkett van és a falon faburkolat. Az osztályok nagyok, világosak, kényelmesek. A termek díszítése a tanító- osztályfőnök- tanulók munkájáról árulkodik, annak milyensége az osztályt jellemzi.

Bútorzatunk nagyon jó, szabvány szerinti, egy- és kétszemélyes asztalok-padok szolgálják a diákokat. Kivételek a laboratóriumok és a szaktermek, ahol célszerű a bútorzat.

A folyosók tágasak, világosak, szépen díszítettek. A falakon információs táblák, gyermekmunkák vagy az iskolai élet szemelvényei hirdetik, hogy bizony munka folyik ajtón belül.