"ÉDESANYÁMÉRT HÁLA!"

regionális verseny III. díjazottjaként gratulálhatunk DOBAI DOROTTYA előkészítős tanulónak és tanítójának Nagy Enikőnek. Dorottya művészi alkotása annyira jól sikerült, hogy még az édesanyja is büszke lehet rá!

"ÉDESANYÁM, EZ A TE NAPOD!"- irodalmi verseny

címmel meghirdetett nemzetközi lépcsőfokon két tanulónk indult a futamban. Alkotásaik figyelemre méltók voltak, mindketten maradandót alkottak! Tanulóinknak felemelő érzés volt, hogy az oklevelek mellett írásaikat megjelentették egy könyvben is. Igazi elismerés volt számukra!

       Büszkék lehetünk LAJTAI ANNA III. díjáért és TORDAI KRISZTIÁN dicséretéért!

Anyanyelvi KENGURU

Iskolánkban hagyománya van az Anyanyelvi Kenguru verseny szervezésének. Idén abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy Minisztérium által jóváhagyott (OMEN nr. 3016/09.01.2019, Anexa 5) országos verseny  nyújtotta élményekkel gazdagodhattak a tanulók. Előkészítőstől negyedikesig minden korosztály képviseltette magát. Bár az eredmények csak pár nap múlva lesznek nyilvánosak, a résztvevők sikerélménnyel tértek haza a versenyről.

  Már most gratulálunk nekik!

            Nagy Enikő tanítónő

FÜRKÉSZKEDTÜNK

2019. február 23-án Gyergyóalfaluban tartották a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei fordulóját. Iskolánk tanulói díjakkal tértek haza:

Baczó Attila II.B - III.díj
Kercsó Szilárd II.B - IV. díj
Balássi-Benedek Dávid IV.B – III.díj

Dávid továbbjutott a nagyváradi döntőbe. Szorítunk neki!

ELEK APÓ KÚTJA

„Erdő, mező, hegy, völgy, falu… minden mesél itt. A mesék földje ez – csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nő a gyermek? ”

(Benedek Elek)

Március 30-án, 15 megye 32 mesemondója és felkészítő tanítója az Elek apó kútja Országos Mesemondó Verseny döntőjére érkezett Kolozsvárra.

A verseny szervezői: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Napsugár szerkesztőség.

Az ország legügyesebb, legtehetségesebb mesélői vettek részt ezen a gálán.

Lakó Csenge III. B osztályos tanuló Dicséretben részesült. Jutalma, hogy felkészítő tanítójával együtt részt vehet szeptember végén egy 3 napos rendezvény-sorozaton, többek között a budapesti Magyarság Háza által szervezett Magyar Népmese Napján.

Szép élménnyel gazdagodtunk!

                                                                       Imre Ibolya

                                                                        tanító néni