Rajzpályázat kedvenc hősökről

A Pro Lectura országos projekt keretén belül meghirdették a kedvenc irodalmi hős bemutatása mellett a kedvenc mesehős rajzpályázatot. A kis előkészítős diákok alkotásai lenyűgözték az elbíráló bizottságot, ugyanis szép eredmények születtek: 

MIKLÓ DOROTTYA  I. díj

CHIVEREGA HANNA III. díj

VERES JÁZMIN, KUN DÁVID és SZABADOS KRISTÓF dicséretben részesült.

További kitartó alkotói tevékenységet kívánunk nekik és tanítójuknak Nagy Enikőnek!

"ÉDESANYÁMÉRT HÁLA!"

regionális verseny III. díjazottjaként gratulálhatunk DOBAI DOROTTYA előkészítős tanulónak és tanítójának Nagy Enikőnek. Dorottya művészi alkotása annyira jól sikerült, hogy még az édesanyja is büszke lehet rá!

"ÉDESANYÁM, EZ A TE NAPOD!"- irodalmi verseny

címmel meghirdetett nemzetközi lépcsőfokon két tanulónk indult a futamban. Alkotásaik figyelemre méltók voltak, mindketten maradandót alkottak! Tanulóinknak felemelő érzés volt, hogy az oklevelek mellett írásaikat megjelentették egy könyvben is. Igazi elismerés volt számukra!

       Büszkék lehetünk LAJTAI ANNA III. díjáért és TORDAI KRISZTIÁN dicséretéért!

Anyanyelvi KENGURU

Iskolánkban hagyománya van az Anyanyelvi Kenguru verseny szervezésének. Idén abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy Minisztérium által jóváhagyott (OMEN nr. 3016/09.01.2019, Anexa 5) országos verseny  nyújtotta élményekkel gazdagodhattak a tanulók. Előkészítőstől negyedikesig minden korosztály képviseltette magát. Bár az eredmények csak pár nap múlva lesznek nyilvánosak, a résztvevők sikerélménnyel tértek haza a versenyről.

  Már most gratulálunk nekik!

            Nagy Enikő tanítónő

FÜRKÉSZKEDTÜNK

2019. február 23-án Gyergyóalfaluban tartották a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei fordulóját. Iskolánk tanulói díjakkal tértek haza:

Baczó Attila II.B - III.díj
Kercsó Szilárd II.B - IV. díj
Balássi-Benedek Dávid IV.B – III.díj

Dávid továbbjutott a nagyváradi döntőbe. Szorítunk neki!