II. hely a megyei Seterra földrajzversenyen

Március 9-én került sor a Seterra elnevezésű számítógépes földrajzversenyre, a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában. Iskolánkból Márton Kristóf V. B osztályos tanuló második helyezést ért el a megyei szintű versenyen. Gratulálunk neki a versenyen elért sikerért és bizakodunk, hogy jövőre újra megismétli ezt a kiváló teljesítményt.

Nagy Endre
Földrajztanár

Mesék Világa- rajzverseny

A MESÉK VILÁGÁBA repítette az Előkészítő A. osztályos tanulókat az országos rajzverseny. Csipkerózsika álomvilágából díjazottként ébredt alkotója KOVÁCS ADRIENN.

Gratulálunk neki és tanítójának Nagy Enikőnek!

Regemondó Verseny

A 10 éves múltra visszatekintő országos Regemondó Verseny szervezői idén is  pályázati felhívást tettek közzé, melyre a harmadik osztályos tanulók jelentkezését várták. A monda- és regemondó verseny célja a hagyományok megőrzése, megtartása. A regemondó verseny megyei szakaszára 2019.február 22-én  került sor, melyet a Tamási Áron Gimnáziumban  tartottak meg. Iskolánkat  Miklosi Dániel III.A. osztályos  tanuló képviselte, Orbán Gyöngyvér tanítónő kíséretében, ahol III. helyezést ért el.

Bővebben...

RAJZPÁLYÁZAT DÍJAZOTT AZ OB-BAN

A IX. Székelyföldi Napok rendezvénysorozat egyik mozzanata a MÁTYÁS AZ IGAZSÁGOS elnevezésű rajzversenypályázat volt.

A kíírás címét a kettős évforduló alkalmából választották (Mátyás születése, koronázása).

A felhívásra több, mint 800 munka érkezett a székelyföldi iskolákból. A legjobban sikerült rajzokból kiállítást nyitottak gyergyószentmiklósi Pro Art Galériában, mely alkalommal díjazták a nyerteseket.

Az I.-IV. osztályos kategóriában LAKÓ CSENGE, az Orbán Balázs Általános Iskola III. B osztályos tanulója II. díjban részesült. Gratulálunk!

FÜRKÉSZKEDÉS OB-S MÓDON

„Nem elég magyar anyanyelvűnek születnünk, tanulnunk kell magyarul a sírig”, valljuk Nagy Lászlóval.

 Gyerekeink számára fontosnak tartjuk anyanyelvünk helyes használatát beszédben, írásban, hogy figyeljenek a magyar nyelv szépségére, változatosságára, éljenek a nyelvünk adta lehetőségekkel.

Ezt a célt szolgálja a FÜRKÉSZ helyesírási és nyelvhelyességi verseny.

2018 december 8-án, a Móra Ferenc Általános Iskolában megszervezett versenyen iskolánk tanulói kitűnően, OB-s módon, szerepeltek, többen továbbjutva a megyei szakaszra.

II. osztály: Baczó Attila, Deák Ágnes, Kercsó Szilárd.

III. osztály: Szőcs Boglárka, Tóth-Schmidt Orsolya, Szabó Péter,Lakó Csenge, Todor-Vince Dalma.

IV. osztály: Dávid Márta, Pop Jácinta, Fodor Brigitta, Balássi-Benedek Ábel, Kacsó Tamás, Jakab Csaba-Mátyás.

Bővebben...