Borbélykodás bemutatása

Iskolánk régi diákja: Biró Dénes visszalátogatott hozzánk és a végzős diákjainknak szakmájáról: a borbélykodásról beszélt. Érdekes volt hallgatni a fiatalembert, aki szereti amit csinál, éppen ezért másnak is ajánlja!

MÁV Szimfonikus zenekarral!

Júniusi Gyermeknap tiszteletére a Budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar örvendeztette meg gyerekeinket. Bemutatták hangszereiket és ismert dalokat hívtak életre. Így közelebb kerülhetett a komoly zene a gyermekekhez. Színvonalas, szép pillanatokat éltünk meg!

 

Radnóti Miklós felolvasómaraton 2019.02.19.

A székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskolában, szokásos módon idén is megszerveztük a közös olvasást.

527 tanuló olvasott verseket és műfordításokat Radnóti Miklóstól, ezzel is közelebb kerülve a világirodalmi rangú költő gazdag életművéhez. Az elemi tagozat kisdiákjai az iskola könyvtárában olvastak, ahová a tanítóik segítségével vonultak. A gimnazisták pedig tanáraik, osztályfőnökeik vezetésével az osztályaikban olvastak az író műveiből.

A IV. A osztály tanulói projekttérképeket és PPT bemutatókat készítettek Radnóti Miklós életéről és műveiről, szeretettel bemutatva azt az iskola más osztályainak. Köszönjük, hogy mi is részesei lehettünk ennek a csodának!

Kapcsolattartó személy neve: Geréb Harmat Izabella tanítónő