Másféle Iskola a pécsiekkel

Április 26-án, korán reggel, elindultunk Pécsre. A kiránduláson a IV.A.osztályból 20 gyerek vett részt..

Az út hosszú volt, egészen estig tartott, de a gyerekek nagyon jól bírták. A rövid pihenők mellett, énekléssel, kártyázással, beszélgetéssel és alvással tettük színesebbé a napot. Az esti érkezésünkkor nagy volt az izgalom. Mikor leszálltunk a buszról, a félelem elszállt, és mindenki örült, hogy személyesen is találkozhat a levelezőtársával,  akivel 2 éven át csak levélben beszélgetett. Miután mindenki megkapta az őt fogadó családot el is indult pihenni.             

Szombaton reggel újra összegyűlt a vidám csapat és elindult Szigetvárra a Zrínyi várba, ahol nagyon érdekes bemutatókon vettünk részt. A várlátogatás után a Balaton fele vettük az irányt, ott egy nagyon hangulatos sétahajókázás után egy fagyizással készültünk fel a Pécsre való visszautazásra. 

Vasárnap délelőtt közösen megtekintettünk Pécs csodaszép belvárosát, majd a gyerekek a családokkal töltötték a délutánjukat. Rengeteg szép programot szerveztek nekik a családok.

Hétfőn reggel a csapat újra együtt indult útnak. Első utunk  Abaligetre vezetett, ahol megnéztük a cseppkőbarlangot. Abaligetről Orfű fele vettük az irányt, ahol malmokat látogattunk meg, majd a magyarhertelendi termálfürdőben lubickoltunk délután.

Kedden reggel megtekintettük az újonnan épült  iskolájukat, majd könnyes búcsút vettünk a kedves pécsi barátainktól és hazaindultunk.

Az elválás  könnyeit úgy szárítottuk fel, hogy kiszámoltuk:  csak 6 hét, és újra találkozunk, itt Székelyudvarhelyen.

Bartalis Zselyke, tanító néni