Rendhagyó tanévnyitó 2020

A szigorú egészségügyi szabályok miatt kis csoportokban fogadta az iskola a diákjait.

Gábos Anna igazgató így köszöntötte a legkisebbeket:

,, Szeretettel köszöntünk 78 kisdiákot, akik a mai szeptemberi reggelen nem a napközibe foglalják el a helyüket, hanem a ceruzakertes iskolakapun tértek be hozzánk.

Ezek a gyermekek az Orbán Balázs Iskolában éppen kilenc évet fognak tanulni, alkotni, játszani és fejlődni. Tudom, hogy már rég készültök a nagy lépésre, már hónapok óta otthon a családdal erről beszéltek, vajon milyen lesz iskolába menni? Az új állapot miatt talán egy kicsit izgultok is, na, meg anyuék sem kísérhettek egészen az osztályteremig, ezért  teljesen érthető, hogy nem a leglazább nektek ez a reggel. Fogadott benneteket a kapunál 3 tanító néni: az A osztályt Kovács Vivien, a B osztályt Imre Ibolya, a C osztályt Bokor Andrea. Ahogy hátra vezettek a tancik a mostani helyetekre, úgy fogják továbbra is egyengetni az utatokat. Aki ebbe az iskolába betér, innen vesztesen nem távozhat!

Ezt az iskolát úgy képzeljétek el, mint egy mesebeli fellegvárat, ahol sok szorgalmas szereplő csodálatosan együtt fog dolgozni, hogy elérjék a céljukat. Most vagytok az út elején. Tarisznyátokban van a hamuban sült pogácsa, amit szüleitek az elmúlt 6 évben felcsomagoltak, hogy legyen, amit egyetek útközben. Bandukolni fogtok erdőn-mezőn keresztül, völgybe le, hegyre fel, patakon átugrálva, nagy folyókon átúszva és világóceánokon áthajózva. Felkapaszkodtok a dombtetőkre és leereszkedtek a virágos tisztásokra. Találkozni fogtok segítő tündérekkel és kajla fülű manókkal. Küzdeni fogtok az előrehaladásotokért, meg fogtok harcolni minden talpalatnyi tudományért. Sosem lesztek egyedül, mi mindvégig vigyázzuk lépteiteket. Legyetek bátrak, ügyesek, előre tekintőek és célratörőek. Minden fog sikerülni nektek!  Igaz, semmit nem kaptok ingyen, mert mindenért keményen meg fogtok dolgozni!

Az induló iskolai élethez néhány jó tanácsot máris a mai napon megkaptok az osztálytermekben a tanciktól. Ehhez most felfogtok vonulni és megnézitek, hogy hol fogtok berendezkedni a következő öt évre. Tőlem egy feladatot kaptok, amit az első héten máris el kell végezzetek: kérem szépen, hogy rajzoljátok le az első héten, itt az iskolában azt, amit megértetek a következő versből:

Hókusz-pókusz, kisnyuszi,

Fejre állt a kis Gyuszi!

Kézállásban szaladgál,

Lábbal égbe kalimpál.

Táska lóg a kis hátán,

Minden napnak hajnalán.

Hókusz-pókusz nyuszika,

OB-s lett már Gyuszika!

Amikor kész vagytok a feladattal, akkor hívjatok be az osztályotokba és megnézem a munkáitokat!

Eredményes, boldog iskolai évet kívánok!''