Tornaterem

A földszinten található a tornatermünk. Erről így vélekedik Kuti László tornatanár:

Sajnos, amikor a hetvenes években építették az iskolát, kispórolták a tornatermet. Arra gondoltak, hogy eleget lehet mozogni máshol is, minek költeni erre?

Azóta többször indítványozták az iskola vezetői egy sportbázis szükségességét, de minden alkalommal fontosabbnak bizonyult a beruházást egyéb miatt ejteni. Napjainkban a testnevelő órák egy hagyományos osztályteremből kialakított tornateremben zajlanak, ahol a lehetőségekhez mérten sporteszközeink és sporttanáraink segítségével hatékony izmot- csontot- ízületet megmozgató tevékenységeket tartunk.

A teremben tornapadok, bordásfalak, tornaszivacsok, bakk, svédszekrény, ping-pong asztal, labdák, hálók, karikák, bóják, ugrós kötelek és egyéb kellékek teszik lehetővé a munkát. Kisméretű kondi termünkben több funkciós súlyzópad és szobabicikli található.

Jó idő esetén gyakran szabadban tartjuk a testnevelő órákat, erre a célra használjuk az iskola melletti alsó és felső udvart (egyik betonos, másik aszfaltos), valamint az iskola körüli sétáló felületet. Labdajátékainkhoz felszereltünk két kaput és egy kosárpalánkot, itt gyakran életre-halálra folyik a győzelemért vívott harc- persze néha horzsolódással végződik a meccs.

Ennek ellenére mozogni vágyó tanulóink örömmel öltöznek fehér-feketébe minden sport óra előtt, rákészülve arra, hogy újra és újra felvegyék a harcot a mostoha körülményekkel.

A „kicsi helyen sok jó ember elfér” szólás nem mindig bizonyul igaznak, hiszen gyakran elhangzik, hogy kellene már egy rendes tornaterem az iskolának. Reméljük, hogy álmunk egyszer majd valóra válik…