Pszichológiai kabinet

Varga Andrea vagyok, pszichológus. Az Orbán Balázs Iskolában dolgozom, részmunkaidőben.

A kabinettől nem kell megijedni- ágy van benne, de azt nem én használom. Szükség esetén a védő néni, doktor néni veszi hasznát. Tükör is van a kabinetben- azt főleg a logopédus bácsi használja.

Nekem elég egy asztal, két szék. Az egyik széket én használom, a másikat az a diák, felnőtt, aki eljön hozzám.

Kik jöhetnek hozzám?

Bárki. Mindenkit szeretettel várok.

Milyen problémákkal jöhetnek hozzám?

Csak úgy is lehet hozzám jönni, minden probléma, minden ok nélkül. Ha beszélgetni szeretnétek valakivel, s úgy gondoljátok, hogy velem is találna a szó- keressetek meg!

Akkor is jöhettek hozzám, ha pillanatnyilag nehéz élethelyzetben vagytok, ha nem tudtok beilleszkedni az osztályba, ha szüleitek sokat veszekednek otthon, ha éppen válnak, ha úgy gondoljátok, hogy valamelyik tanár neheztel rátok, ha szorongtok, ha féltek a feleléstől, ha sokat szidnak a tanárok, stb. – közösen megpróbálunk megoldást találni a nehéz helyzetekre.

Ha nem tudjátok eldönteni, hogy melyik iskolában tanuljatok tovább- keressetek meg! Megnézzük, hogy melyek az erősségeitek, érdeklődési körötök, fontos értékeitek- megkeressük, hogy melyik iskola lenne a legmegfelelőbb számotokra.

De megkereshetnek azok a diákok is, akiknek nehezen megy a tanulás, akik hiába tanulnak sokat otthon, a suliban nem jut eszükbe semmi.

Ha különböző témákról szeretnétek hallani, beszélgetni- szóljatok az oszitoknak, s bemegyek osztályfőnöki órára. Bármilyen témáról beszélgethetünk, ami érdekel benneteket. Beszélhetünk a hatékony tanulási technikákról, hatékony konfliktuskezelési módokról, a serdülőkorról, szexualitásról, a drogokról, stb.

Egyszóval bármivel megkereshettek. De nem csak ti, szüleiteket, nagyszüleiteket is szeretettel várom. A felnőttek megkereshetnek:

  • adott élethelyzeti nehézségek kapcsán
  • családi konfliktusok esetén
  • munkahelyi problémák kapcsán
  • gyereknevelési nehézségek esetén
  • más problémákkal is

A beszélgetések időpontját előre meg szoktuk beszélni- hívhattok, hívhatnak az ajtómon kifüggesztett telefonszámon.