Olimpiadele Kaufland

Egy másik megvalósításunk a 2015-2016-ban meghirdetett OLIMPIADELE-KAUFLAND verseny, ami átfogta az egész országot és lebonyolításában az internet segített.

1300 oktatási intézmény nevezett be a pályázat-versenybe, persze mi is. A hat hónapos verseny alatt a résztvevők több mint 40.000 iskolán kívüli tevékenységet bonyolítottak le. Mindennemű információt bárki a www.olimpiadelek.ro honlapon találhatott meg, ebben az esetben is elért pontszámokat, a versenyben lévő intézmények tevékenységeit ugyanitt lehetett követni. Az internetes platform mindvégig jól működött, pontos információkkal látott el és állandóan továbblépésre késztetett. A verseny végén iskolánk 22.000 EURÓT nyert, amit szűk fél év alatt beépítettünk az iskolai életünkbe. Sulirádiót, ping-pong asztalt szereltünk fel, bútorokkal láttuk el az osztályokat valamint mágneses táblákat, projektorokat vásároltunk.

Köszönet érte a KAUFLAND Romaniának, köszönet a modern technológiának!

Bővebben...

Orbán Balázs nyomdokain II.- 2019

 

"A legendák, és a mondák egyben leckék, tele ősi igazságokkal, üzenetekkel, a múltunkra utalva mutatnak a jövőnkbe!"

           Az Orbán Balázs nyomdokain verseny célja, hogy interdiszciplináris módon elősegítse a diákok számára a tudás megszerzését. A verseny két szakasza a diákoknak felkínálja, hogy motivációt találjanak a történelmi múlt megismerésében, és felfedezzék Orbán Balázs történész életének és munkájának értékét.

    A Várak és legendák versenypályázat ( I.S.J./I.S.M.B   6395 / 05.11.2018.) lezárult és a kiállításnak is nagy sikere volt. Az értékelés a szakemberekből álló zsűri kezében született meg.......rengeteg szép munka érkezett a 342 tanulótól. 

    Három országból 25 helység iskolája képviseltette magát. 23 pedagógus szakdolgozatával emelte a projekt színvonalát, mely ISBN számmal ellátott kiadványban jelent meg.

  

Az iskola zöld szíve- 2019

  Az iskola körüli zöld övezet ápolása, gondozása, takarítása és gyarapítása az OB-s gyermekek feladata. Gábos Anna biológia tanár vezetésével történik minden: ásás, trágyázás, ültetés, gyomlálás, gereblyézés, zöld hulladék eltakarítása stb.

            Idei évben a székelyudvarhelyi önkormányzat zöld pályázatának pártfogásában az iskolakertben egy hirdetőtáblát állítottunk fel, ahol információkat, tudnivalókat teszünk közzé. ,,AZ ISKOLA ZÖLD SZÍVE’’ projekt kiállítást és tereptakarítást is foglalt magába, ez utolsó mozzanatnál a VI.B. osztály vállalt oroszlánrészt. A kertfelügyelőség résen van, a munkát folytatjuk…

Élet a Földön II- 2019

Második alkalommal került megrendezésre az Élet a Földön projekt, ami biológia- földrajz tudását tette próbára a részt vevő hetedikes diákoknak. A megye 224 tanulója jelentkezett a többszintes kihívásra, közülük 16 csapat jutott a második fordulóig el. A projektet a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal támogatta. A diákok planetáriumba látogattak el, minek a városi könyvtár adott helyet. Izgalmas, érdekes napot tölthettek együtt a kis természetbúvárok!

Élet a Földön I-2018

“A Föld az, ami közös bennünk.”

Az Orbán Balázs Általános Iskola biológia és földrajz katedrája, Wendel Berry szavaival – s egyben saját mottójával – körzeti vetélkedőt hirdetett az általános iskola VII. osztályos diákjai számára. A verseny az Élet a Földön projekt részét képezte, amelyet a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal segített anyagilag. Szervezők: Gábos Anna biológia és Nagy Endre földrajz szakos tanárok voltak.

A verseny két fordulóból állt:

  • Az első fordulóra 2018. október 31-én (szerdán) 14-16 óra között került sor.

Minden csapat a saját iskolájában oldotta meg a központilag összeállított feladatlapokat, amelyeket a verseny megkezdése előtt egy órával kapott meg az iskola, a felkészítő tanár email címére. A tesztek kitöltésére két óra állt rendelkezésre. A feladatlapok kitöltéséhez semmilyen segédeszköz nem használhattak!

  • A legjobb 16 csapat jutott a középdöntőbe, melyet 2018. november 24-én (szombaton) rendeztek a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskolában. Ez egy írásbeli és szóbeli fordulóból állt. A döntő érdekes, izgalmas feladatokat tartalmazott.

A nyertesek és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhattak. A döntőről senki sem mehetett haza üres kézzel!