Szerző: Bejegyzés időpontja:

III.A.- tanító: Nagy Enikő

O.A.
Eni2
II.A.

         Átlépni az iskola küszöbét legelőször olyan, mintha egy nagy utazásra indulna a kisember. Ez a kirándulás az Előkészítő osztályosoknak tartogatja a legtöbb meglepetést.Kihívásokban és élményekben gazdag ez az út: Betűország labirintusaiban tájékozódni, Számország birodalmában elérni a legmagasabb csúcsokat, ízlelgetni az anyanyelv mellett a román és angol nyelv dallamosságát és megérteni a tudományok szigorú rendszerét. Az összetartozás érzése, a közös élmények, az éneklés, a játék könnyebbé teszik mindezt.

      Jót és jól játszani- ez a gyermek fő dolga, mert a játék kicsiben maga az élet. Éppen ezért az életre nevelés is a játékból indul ki és annak segítségével teljesedhet ki. A játék és a tanulás teljes mértékben összekapcsolódik az előkészítő osztályban.A gyermek esetében a tevékenységi vágy ösztönöz a tapasztalatszerzésre, a cselekvésre és közben minden pillanatban újabb és újabb felfedezéseket tesz, azaz tanul a kisgyermek.

      Számomra fontos, hogy minden iskolai napon a kis tanítványaim az élet apró csodáit fedezzék fel és akkor a tanulás ,, szelíd napsugárban fürdő boldogság lesz.”

                                                                       Nagy Enikő tanító néni

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

                                                               MÉZES NAPOKON
2013 őszén, a székelyudvarhelyi MÉZES NAPOK keretén belül rajzkiállítást szerveztek. Osztályunk minden diákja jelentkezett a kiállításra – témával kapcsolatos munkával, amiket ki is állítottak a főtéren. A helyszínen Feleki Zsófia énekkel szórakoztatta a nézőközönséget, amit oklevéllel és mézzel háláltak meg a mézlovagok.
Egy másik osztálytársunk: Tordai Krisztián a rajzkiállításon nyert oklevelet és egy üveg mézet! Gratulálunk nekik!
 
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
                                                                     ORIGAMI
2o13 októberében osztályunk 4 tanulója: Szélyes Szintia Viktória, Gálovits Réka, Demeter Andrea, János Dóra ORIGAMI tevékenységen vettek részt. A szép munkákat a Móra – hét keretén belül tudták elvégezni, ahol Móra művek szereplőit kellett megalkotni. Ügyesek vagytok, lányok!
ügyesek
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………
A Príma rádió Mesemondó versenyén két tanulónk képviselt bennünket: Szász Csongor és Andrészek Boglárka. Büszkék voltunk rájuk, mert ügyesek voltak!
ügyes
………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
                                                          RENDŐRLÁTOGATÁS
2013 decemberében meglátogatta az osztályt két képviselője a Rendőrségnek: Kádár Lukács Alexandru és Costica Vasiliu.  A két szakember a személyi biztonságról és a Rendőrség szerepéről beszélt. Az osztály tanulóinak nagy élmény volt közelről bilincset látni és  adó- vevőt használni. A rövidke óra alatt nagyon sok mindent tanultak a gyermekek.

                                           MATEMATIKA ÉS KÖRNYEZETISMERET
2014. 01. 09. – csütörtökön az igazgató néni meglátogatta az Előkészítő A osztályt, aki a következőket nyilatkozta : ,,…mi az amit láttam? Egy mesebeli, színes, csodálatos világot, ahol Hamupipőke köré egy csapatnyi kis törpe gyűlt össze, kik tiszta tekintettel, őszinte rajongással  kincseket bányásztak a kockák, karikák, játékok és munkalapok között. A mozgalmas, pergő tevékenység alatt kitűnt az igazi értéke a pedagógusi munkának: az értelem kibontakoztatása a szeretet és céltudatosság jegyében. Én is Előkészítős akarok lenni!!!!!!!!!!!!!!!!”
 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
2o14 március:  NÉPDALÉNEK VERSENYEN
,,Dalos madár kis pacsirta,, népdalversenyen vettünk részt . Mi voltunk a pacsirták!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………
2o14 március: MESEMONDÓ VERSENYEN
Részt vettünk,, AZ ÉGIG ÉRŐ MESEFA ,, elnevezésű mesemondó versenyen is. Mi voltunk a legügyesebbek!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
2014 április: Másféle iskola

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
2014 június: EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Egy alkalommal az egészséges táplálkozásról tartott nekünk Kolumbán Imola néni előadást. Az interaktív tevékenység során még jobban megértettük, hogy nem mindegy mit és mennyit eszünk.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
2014 június 14: KÉZMŰVES NAPOK
A Napsugár Napközi kezdeményezésére kézműves tevékenységen vettünk részt. A házigazdáink mindent megtettek annak érdekében, hogy a délelőttöt hatékonyan és kellemesen töltsük. Volt ott bútorfestés, nemezelés, tánc és játék. Ismétlést kérünk szépen!

………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 Év végi gyerek- szülő kirándulás
Egyik  osztálytársunk szülei meghívtak, hogy udvarukon tartsunk közösen ismerkedő- játszó napot, ahol az egész osztály  gyerekei-szülői együtt lehetnek. Szép idő, szép program, szép emlékek! Köszönjük a lehetőséget!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Osztályműsor év végén
Szokás szerint, év végén bemutattuk szüleinknek, hogy mennyit ügyesedtünk. Dallal- játékkal búcsúztunk a tanévtől!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………
2o14/2o15-ös tanév
FOGACSKA programban veszünk részt

Farsangoltunk a Csillagvár napköziben

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

2015-2016-ös tanév

TÖKLÁMPÁS KÉSZÍTÉS

II.A.Szeptember folyamán iskolánkban kicsi-nagy egyaránt munkához látott:töklámpásokat gyártottunk.