Szerző: Bejegyzés időpontja:

Tornaterem

A földszinten található a tornatermünk. Erről így vélekedik Kuti László tornatanár:
Sajnos, amikor a hetvenes években építették az iskolát, kispórolták a tornatermet. Arra gondoltak, hogy eleget lehet mozogni máshol is, minek költeni erre?

 

DSCF1640

Azóta többször indítványozták az iskola vezetői egy sportbázis szükségességét, de minden alkalommal fontosabbnak bizonyult a beruházást egyéb miatt ejteni. Napjainkban a testnevelő órák egy hagyományos osztályteremből kialakított tornateremben zajlanak, ahol a lehetőségekhez mérten sporteszközeink és sporttanáraink segítségével hatékony izmot- csontot- ízületet megmozgató tevékenységeket tartunk.

A teremben tornapadok, bordásfalak, tornaszivacsok, bakk, svédszekrény, ping-pong asztal, labdák, hálók, karikák, bóják, ugrós kötelek és egyéb kellékek teszik lehetővé a munkát. Kis méretű kondi termünkben több funkciós súlyzópad és szobabicikli található.

Torna 2o13 (1)

Jó idő esetén gyakran szabadban tartjuk a testnevelő órákat, erre a célra használjuk az iskola melletti alsó és felső udvart ( egyik betonos, másik aszfaltos), valamint az iskola körüli sétáló felületet. Labdajátékainkhoz felszereltünk két kaput és egy kosárpalánkot, itt gyakran életre-halálra folyik a győzelemért vívott harc- persze néha horzsolódással végződik a meccs.

DSCF6309Ennek ellenére mozogni vágyó tanulóink örömmel öltöznek fehér-feketébe minden sport óra előtt , rákészülve arra, hogy újra és újra felvegyék a harcot a mostoha körülményekkel.

A ,, kicsi helyen sok jó ember elfér’’ szólás nem mindig bizonyul igaznak, hiszen gyakran elhangzik, hogy kellene már egy rendes torna terem az iskolának. Reméljük, hogy álmunk egyszer majd valóra válik…
Kuti László tornatanár