Infrastruktúra

Szerző: Bejegyzés időpontja:

Iskolánk infrastruktúrája

Az iskolaépület U alakban épült, földszintből, első és második emeletből áll. Az épületet körülveszi egy első udvar, két hátsó udvar és oldalt egy iskolakert. Az út felőli részen szép deszkakerítés határol, oldalt és hátul kellő magasságú dróthálós kert van.
Az épület belseje tágas, világos és kellő felszereltségű. Összesen 15 osztályterem, egy fizika-kémia laboratórium, egy biológia szakterem, egy tornaterem, egy logopédiai- egészségügyi terem, egy informatika szakterem és egy fejlesztő-padagogiai terem van. Persze ezenkívül szertárak, könyvelőség, könyvtár, levéltár, tanári, irodák , folyósók, lépcsőházak és mosdók vannak.

Folytatás

Szerző: Bejegyzés időpontja:

Tornaterem

A földszinten található a tornatermünk. Erről így vélekedik Kuti László tornatanár:
Sajnos, amikor a hetvenes években építették az iskolát, kispórolták a tornatermet. Arra gondoltak, hogy eleget lehet mozogni máshol is, minek költeni erre?

Folytatás

Szerző: Bejegyzés időpontja:

Biológia

A második emeleten foglal helyet a biológia szakterem, amelyről így vélekedik Gábos Anna biológia tanár:

Jelenleg kényszerűségből a biológia szakterem is osztályteremként működik, tehát a biológia órák alatt nélkülözzük a termet. Remélem, hogy csak átmeneti a honfoglalás. Sok éven keresztül készült a terem berendezése legalábbis a szekrényeinkben található szemléltető anyagokat kellett alapos gyűjtőmunkával összeszedni.

Folytatás

Szerző: Bejegyzés időpontja:

Könyvtár

Említendő még a könyvtárunk. Nagy Mária adminisztrátor írja:
DSCF1228

Iskolánk könyvtára gazdag könyvállománnyal rendelkezik, közel 16500 kötet található meg, amely gyermekirodalomból és ismeretterjesztő könyvekből áll. A könyvtárat az iskola tanulói és pedagógusai használhatják.

Folytatás

Szerző: Bejegyzés időpontja:

Egészség

ROA második emeleten asszisztensnő áll a tanulók rendelkezésére, itt egy kis egészségügyi pont működik. A helység közös az alkalomadtán működő logopédiai teremmel.

Ebben a teremben meghatározott munkaprogram szerint dolgoznak a szakemberek. Az egészségügyi ellátást Popa Rodica aszisztensnő végzi, aki egy héten kétszer teljesít itt szolgálatot: hétfőn 8- 13 és csütörtökön 8- 12 között.

A iskolában állandóan nincs szolgálatos orvos, a tanulók orvosi ellátása a család orvosi rendelőkben történik. A védőoltások beadása viszont orvosi feladat, amelyet az erre kijelölt doktor végzi.

Folytatás

Szerző: Bejegyzés időpontja:

Logopédia

Iskolánkban Balázs Jenő teljesít logopédiai szolgálatot.

Ő írja: A logopédiai munka fő célkitűzése, hogy sajátos pedagógiai eszközeivel segítse a kommunikációt és az anyanyelvi munkát az életkornak /osztályfoknak megfelelő szinten. Az általános iskolai nevelés – oktatás területén logopédiai feladataink:

Folytatás