Szerző: Bejegyzés időpontja:

Pályázat

2o12-ben nyertünk egy pályázatot: ,, Egy szebb és tisztább környezetért’ címmel.

A pályázat kiírója a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal volt, aki a 3o5/2oo5-ös törvény alapján vissza nem térítendő finanszírozással környezetvédelmi projekteket támogatott.

A pályázat kedvezményezettei az iskola  tanulói voltak, akik aktívan részt vettek a projekt lebonyolításában. A pályázat célja volt egyrészt egy iskolakert területi rendezésének az elindítása, másrészt szeptember 23-án a Tisztaság Világnapjának megünneplése. Az iskola mellett volt egy közel 7oom ² -es terület, ahol ciheres -bokros állapot uralkodott, sok hulladékkal, szeméttel és ki nem használt hellyel.

 

Annak az iskolaudvarnak a szomszédságában, ahol több, mint 4oo gyermek nap mint nap töltötte szüneteit és foglalkozásait betonos-aszfaltos udvarfelületen. Ezt a  területet egy jó elgondolás alapján – szülői segítséggel körbekerítettük,  kitisztítottuk, megtakarítottuk a szeméttől, előkészítettük a munkálatokra,  majd a pályázat segítségével részlegesen növénnyel betelepítettük.  Ezenkívül  egy 3o személyes asztallal-paddal gyarapítottuk. Egy szép iskolakert körvonalazódott, ahol szünetekben vagy tanórai programokban az iskola tanulói biztonságos, tiszta, szép  környezetben pihenhetnek, játszhatnak vagy éppen tanulhatnak. A területre egy célszerű járdát építettünk hasított kőből, hogy minden igénynek megfeleljen a kert. Munkánk végeztével megünnepeltük szeptember 23-án a Tisztaság Világnapját, amit hulladékgyűjtéssel , vetélkedőkkel és versenyekkel tettünk élmény dússá. Nagy mennyiségű papírt és Pet palackot adtunk le a hulladékgazdálkodónak, hadd induljon az újrahasznosító útjára ! A szebb és tisztább környezetért sok mindent megtettek az iskola szorgalmas diákjai. Valamit valamiért. Egy kis ügyeskedést, egy kis munkát egy iskolakert csak megér!!!