Szerző: Bejegyzés időpontja:

Oszkár, a mászkáló kígyó!

Sokadik alkalommal vesznek részt iskolánk kisdiákjai a Polgármesteri Hivatal által meghirdetett versenyben: Oszkár, a mászkáló kígyó.

Oszkár

A belgiumi Flandriában indult játék egy európai szintű kampánnyá nőtte ki magát egyre több iskola részvételével. A Közlekedési Kígyó Játék egy kampány, amelynek célja, hogy ösztönözze a kisiskolásokat, és szüleiket közlekedési szokásaik újragondolására, és javaslatot tegyen a gyaloglás, kerékpározás, valamint közösségi közlekedés előnyben részesítésére. A gyaloglás és a kerékpározás fejleszti a gyerekek közlekedési tudatosságát, segíti őket abban, hogy jobban megismerjék lakókörnyezetüket, valamint kifejlesszék a biztonságos közlekedés készségét. Ezen kívül a több mozgás hozzájárul az egészséghez szükséges napi fizikai aktivitás mennyiségéhez. Nem beszélve arról, hogy az iskola körüli parkolási gondok, és dugók is csökkenhetnek.

Iskolánkból 87 tanuló lehetett részese ennek a játéknak: I.B. osztály JAKAB HAJNAL tanítónő irányításával, a II.B. osztály IMRE IBOLYA tanítónő irányításával és a IV.A. osztály NAGY ENIKŐ tanítónő irányításával.

Az eredmények bizonyították, hogy a játék sikeresen járul hozzá a fenntartható közlekedés arányának növeléséhez, illetve a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

A gyermekek tisztább, fenntarthatóbb közlekedésre való nevelése is sikeres volt, amelyet a Játék során gyűjtött adatok is bizonyítanak……..megtekinthető a http://www.trafficsnakegame.eu/ oldalon.

 

Gratulálunk a gyerekeknek, szülőknek és a pedagógusoknak egyaránt!