Szerző: Bejegyzés időpontja:

Egerbe kirándult a VI.B.

A Másféle iskola hét alatt egy osztálycsoportunk egri kiránduláson vett részt.

Dobó téren

Első nap, reggeli után felöltöztünk és elmentünk Egerbe. Ott találkoztunk velünk egyidős diákokkal valamint tanáraikkal. Velük együtt elindultunk megnézni a város nevezetességeit, például a várat, meg a bazilikát. A várban megnéztük Dobó István szarkofágját, majd a vezető lőtt nekünk egy abban a korban használt puskával. A vár után elsétáltunk Gárdonyi Géza házába, ahol megírta az “Egri csillagok” című művét.

Ezek után visszamentünk az iskolába és megebédeltünk, majd leraktuk a cuccainkat és elmentünk a színházba, ahol megnéztük a “La Mancha lovagja” című előadást. A darab után vacsoráztunk és hazamentünk, Parádra.

Második nap délelőtt elmentünk a “Varázstorony” nevű fizikai kísérleteket bemutató épületbe ahol némely kísérletet mi is kipróbálhattunk, majd délután elmentünk az egri városi strandra úszni.

Miután ezekkel végeztünk, visszamentünk az iskolába, vacsoráztunk, majd pár egri diák kíséretében visszautaztunk Parádra.

Harmadik nap délelőtt az egriekkel együtt elsétáltunk a parádi Ilona-vízeséshez, majd meglátogattuk a kocsimúzeumot, ahol megsimogathattuk a lovakat, kiscsikókat. Ezután elmentünk a Bazilikába.

Délután megnéztük az egriek előadását és bemutattuk a mi darabunkat.

Mindezek után alkalmunk nyílt még több egri diákot megismerni, akik aztán szintén velünk jöttek Parádra.

Negyedik nap búcsút kellett vennünk Egertől, abban a reményben, hogy kirándulásunk nem volt eredménytelen és sikerült a testvériskolai kapcsolatot tartóssá és eredményessé tenni. Szerintem ez a kirándulás nagyon érdekes, és tanulságos volt mindannyiunknak!