Szerző: Bejegyzés időpontja:

Befejeztük az ISKOLAI PIHENŐ pályázatot!

2o13 tavaszán iskolánk Eufónia Egyesülete nyert egy környezetvédelmi pályázatot ISKOLAI PIHENŐ címmel a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivataltól. A pályázat megvalósításának időtartama június 1 és december 5 -2o13 volt.

tábla

Főbb mozzanatok:

–         Az Ózon Világnapjának megünneplése környezetvédelmi tevékenységekkel ( szeptember 16)

–         Iskolakertünk rózsaállományának feljavítása

–         Egy hirdetőtábla felállítása az iskolakertbe

a)     Az Ózon Világnapját közvetlenül a szeptemberi iskolakezdés után ültük meg, ám az események két hétig zajlottak ( 16-3o szept.) Elméleti felkészüléssel kezdtük  az ózon szerepéről, mely felkészítőket a tanítók- osztályfőnökök tartottak osztályaikban. Mindenki meg kellett értse, hogy az ózon védi meg az élőlényeket a világűrből származó káros sugárzásoktól- pajzsként visszaveri azokat.

Következtek a gyakorlati tevékenységek: tudományos értekezletek, versenyek, vetélkedők  ( Egy ember- egy fa, Ne szennyezzétek a levegőt! , Az ózon és a töklámpás kapcsolata, Ép testben ép lélek).

b)    Az iskolánk előtti 4oo m²-es területű rózsakertet feljavítottuk a következő módon: a területet előkészítettük, megtrágyáztuk,  gödröket ástunk és rózsabokrokat ültettünk. Közben folyamatosan gondoztuk a régi és új töveket, szemünkkel is simogattuk a növényeket, hogy szépen virágozzanak. Az eredmény maga helyett beszél…

c)     Előkészítettünk, elhelyeztünk , bebetonoztunk egy nagy  hirdetőtáblát, amelyet saját eredményeink közzétételére és az újdonságok hirdetésére fogunk használni.

A kisebb és nagyobb munkákat a biológia tanárok irányításával végezték a diákok, persze nem kis segítség volt Jóska bácsi, az iskola gondnoka.

Csak így tovább OB-sok!