BALLAGÁS 2022

2022 június 3-án ballagtak a nyolcadikosaink. Kis batyuval, ünnepi hangulatban, nagyon sok útravalóval...

Gábos Anna igazgató  búcsúbeszédéből idézünk:

,, Mi voltunk a mesterek, akik sikeresen vagy sikertelenül alkottunk, mosollyal vagy szigorral, könyörögve vagy kemény szavakkal szobrászkodtunk.

OB-s iskolai életetekben találkoztatok az összetartás biztonságot adó erejével, a csoportmunka sokszorosító hatékonyságával, a szorgalom eredményességével, de részetek volt homlokon gyöngyöző kudarcban, szétszórtság miatti intelemben, miért mindig csak én érzésben is.  Vagyis részetek volt az alakító munkában, a drágakő csiszolásban.

Apró lépésekkel, step by step! Hétről hétre, hónapról, hónapra, évről évre. És lám, itt álltok, készen a továbblépésre. Nem, még a munka nincs befejezve, folytatni fogjátok a fejlődéseteket. Egy másik segédcsapattal, egy más műhelyben. A mi alkotómunkánk befejeződött, megállapításom szerint ennyit lehetett kihozni belőletek. Érettségi szinteteknek és potenciális tartalékaitoknak függvényében lettetek fehér, sárga, kék vagy rózsaszín gyémántok, kisebb vagy nagyobb karátosok, csiszoltabbak vagy még csiszolatlanok. Mondtam fennebb: a széntől a drágakőig hosszú az út! De biztosítalak, hogy egyszer majd feltűnik a végtermék:  a briliáns, smaragd vagy princess!''

A ballagáson helye volt a hetedikesek búcsúztatásának, a nyolcadikosok búcsúzásának majd a magyar tanárnő áldását adta a vándorok útjára! Isten veletek, drága végzőseink! A szerencse kísérje utatokat!