II. Udvarhelyszéki Népdalfesztivál

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa 2020. február 22-én 9 órától szervezte meg a II. Udvarhelyszéki Népdalfesztivált, melynek helyszíne a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium Nyirő József díszterme volt.
 A színvonalas fesztivál megrendezésének célja, hogy a népdaléneklés örömteli, felszabadult élményét tapasztalják meg a résztvevők, ne versenyszerű jellege tudatosuljon a gyerekekben, figyelvén a népdalok autentikusságára, valamint azok helyes előadásmódjára.

A fesztivál résztvevői 7–18 éves tanulók voltak, akik kiscsoportos formációkban, egy népdalcsokorral mutatták be tájegységük népdalait.

Iskolánkban is számos kis pacsirta énekel, akik örömmel tettek eleget a meghívásnak: Geréb Ajnácska VIII. A osztályos tanuló, Mag Laura, Fleisz Viola, Waum Réka Gyopár, Kusztura Edina, Sztojka Nóra és Deák Alexandra III. A osztályos tanulók, felkészítő tanáruk Geréb Harmat Izabella.

Két csoportban képviselték az iskolát, mindkét csoport a szakmai bizottság elismerését borítékolhatta.

A bemutatkozásokat követően a szaktanárok számára kerekasztal beszélgetésre került sor. Az előadások után finom ebéddel kedveskedtek a szervezők, majd a résztvevő diákok táncházban vehettek részt.

Köszönet az igényes szervezésért és a felejthetetlen hangulatért!

                                                           Geréb Harmat Izabella

                                                                     tanítónő