Szóról-képre, képről szóra

Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ a Magyar Nyelv Napja alkalmából vetélkedőt szervezett az I-VII osztályos diákjaiból alakított 3 fős csapatok részére, 3 korcsoportban.

          Az idei vetélkedővel megemlékeztek a 100 éve elhunyt Ady Endre költőről.  A csapatoknak Ady Endre: Kis karácsonyi ének, versét kellett ábrázolniuk, majd a verset továbbgondolva, egy újabb illusztrációt kellett készíteniük. Korcsoportonként az első három csapat lett díjazva, 2019. november 13-án, 15.00 órától a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ székhelyén, a pályamunkák kiállításának keretében, ahol a benevezett csapatok bemutatták a benyújtott illusztrációikat és az illusztrált vers folytatását. A zsűri döntése után pedig következett az első három helyezett díjazása, ahol iskolánk két csapata is dobogós helyet szerzett.

A III. A osztályból, Farkas Eszter, Virágos Zsófia Laura és Joó Renáta álltak a dobogó legmagasabb fokára, Nagy Ádám- Kristóf, Terjéki Bendegúz és Molnár- Krisán Árpád- Csanád második helyezést értek el.

A gyerekek felkészítő tanítónője Geréb Harmat- Izabella volt.

A díjazást közös ebéd és a vásárlási utalványok elköltése követte, amely óriási élményt jelentett a kis nebulóknak. A hazafelé út jókedvvel és énekléssel folytatódott.