Farsangolás és farsangbúcsúztató

A farsang időszakát a vidámság jellemzi. Nem volt ez másképpen nálunk sem, az OB II. A osztályában, ahol már hetek óta egymást érik a tematikus órák, a hangulatos előkészületek, a maszkabál, és nem utolsó sorban a napos kirándulás a 27. Hargita Megyei Farsangbúcsúztatóra.

Ebbe a tevékenységbe lelkesen kapcsolódtak be a szülők is, melyet ezúton is hálásan köszönök. Vidám, jelmezverseny tette még mókásabbá a téliek szülinapját, melyet játékok színesítettek.

2019. március 2-án, közel 80 fővel, két autóbusszal indultunk el Csíkszentdomokosra, ahol népes, jókedvű tömeg várta a helyi Márton Áron Általános Iskola udvarán, hogy elkezdődjön a 27. Hargita Megyei Farsangbúcsúztató, amelyen a megye pontosan egy tucat településéről érkező hagyományőrzők vettek rész két magyarországi „vendégcsapattal” kiegészülve. A rendezvényen mókázásból, bolondozásból nem volt hiány, a gyermekek egyik ámulatból a másikba estek. Képek készültek a halállal, Ilyéssel, nem utolsó sorban a barna macival. Hazafelé szánkózással zártuk a napot a csíksomlyói sípályán.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk a hagyományos farsangi hangulatnak!

                                                           Geréb Harmat Izabella tanítónő