KARÁCSONY A II.A.-BAN

A karácsony az év legnépszerűbb keresztény ünnepe, a szeretet, a békesség és Jézus születésének eljövetele. Minden évben négy teljes hétig közösen készülünk testileg, lelkileg a karácsony megélésére.

Ezért tartom fontosnak, hogy a szülőkkel már a november végi adventi koszorú készítéssel, munkadélutánnal elkezdődjön az ünnepre való hangolódás - nyilatkozza Geréb Harmat tanító néni.

Ezt folytattuk a jócselekedetes naptárok elkészítésével, az adventi gondolatos naptárral, a Mikulásváró ünnepséggel, az idősek otthonának látogatásával, a karácsonyi vásáron való fellépéssel, csengő énekünkkel örömet szereztünk a Merkúr Áruház vásárlóinak. Így a gyerekek megtapasztalták a csodát, azt, hogy nem csak kapni, de adni is igazán felemelő érzés.

A Betlehemi játék előkészületeiben kicsi szívünket ünneplőbe öltöztettük, ezzel ajándékozva meg a szülőket és nagyszülőket, hiszen mindannyian tudjuk, hogy: „A jó ajándék önmagunk egy darabja. A legjelentéktelenebb ajándék is test a testünkből, lélek a lelkünkből. Bizonyítéka annak, hogy létünk végül is ajándék, amiből futja az ajándékozásra.”

Jegyezte Geréb Harmat tanító néni