2013. november hónap bejegyzései

Szerző: Bejegyzés időpontja:

Tájékozódási verseny Kalibáskőn

Verőfényes napon került sor 2013. október 26-án, szombaton Az Erdélyi Kárpát Egyesület által meghirdetett hagyományos tájékozódási versenyre Kalibáskőn. Iskolánkat lelkes diákcsoport (38 fő) képviselte, akiket a kirándulás lehetősége mellett, a győzni akarás is motivált. Mivel körülbelül 250 diák vett részt a versenyen, ezért nehéz helyzetbe kerültek a szervezők.

kolib

Folytatás

Szerző: Bejegyzés időpontja:

HALLOWEEN 2013

Halloween-2o13-112

Az ősi kelták azt tartották, hogy október 31-én, Mindenszentek  előestéjén, a szellemvilág keveredhet az élők világával és hogy a szellemek mindenféle bajt, kárt okozhatnak.

Hogy elűzzék a rossz szellemeket felöltöztek mindenféle ijesztő maskarába és zajosan végigparádéztak az utcákon.

Folytatás

Szerző: Bejegyzés időpontja:

Bolyai Matematika Csapatverseny “Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”

GYÓKEREK

A Bolyai Matematika Csapatverseny középiskolai tanárok kezdeményezésére, először 2004 őszén került megrendezésre Budapest I-II-III. kerületében, 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak.

Folytatás

Szerző: Bejegyzés időpontja:

A MAGYAR IRODALOM IS AZ ERŐSSÉGÜNK!!!!!!!!!!

SZENT PÉTER ESERNYŐJE IRODALMI VETÉLKDŐ

2013. október 15-én A ködmön kincsei –Móra hét keretén belül irodalmi vetélkedőre került sor Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regénye alapján. Iskolánkat egy három tagú csapat képviselte, VII.B. osztályos tanulók, felkészítő tanáruk Hajdó Noémi.
A 21 csapat közül iskolánk csapata az ELSŐ HELYEZÉST ÉRTE EL!

Folytatás